Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on moninainen, yksilöllinen ja kaunis osa ihmisen elämää. Tässä osiossa käsitellään erilaisia seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä sekä yleisimpiä  haasteita ja ongelmia.

Haluttomuus

Haluttomuus on yleisin syy hakeutua seksuaaliterapiaan. Haluttomuus on normaalia kaikissa parisuhteissa, koska seksuaalisuus on herkkä mittari kertomaaan niin parisuhteen kuin yksilötasonkin hyvinvoinnista... Lue lisää »

Tutustu omaan seksuaalisuuteesi

Omaan seksuaalisuuteesi voit tutustua lukemalla seksuaalisuutta käsittelevää kirjallisuutta, joskin oleellisempaa oisi tutustua omiin ajatuksiisi, asenteisiisi ja ennakkoluuloihisi. Millaisia ajatuksia sinussa herättää muun muassa halu, eroottisuus, homoseksuaalisuus, uskottomuus tai porno... Lue lisää »

Seksuaalisuus ja sairaus

Vakavan sairauden yhteydessä on täysin luonnollista, että seksuaalisuus jää taka-alalle ihmisen suunnatessa energiansa paranemiseen ja arjessa jaksamiseen. Sairaus voi aiheuttaa seksuaalisuuden toteuttamiselle myös fyysisiä esteitä. Seksuaalisuuden toteutumista haastavat usein myös psyykkiset tekijät, kuten pelko omasta tulevaisuudesta tai huoli läheisten jaksamisesta... Lue lisää »

Kommunikointivinkkejä parisuhteeseen

Tämä artikkeli sisältää yleisiä ohjeita keskusteluun parisuhteessa, sekä muutamia käytännön harjoitteita. Voit hyödyntää näitä tehtäviä yhdessä kumppanisi kanssa, kun haluatte tutkia parisuhdettanne ja käyttää niitä pohjana keskustelulle. Varatkaa keskustelulle rauhallinen aika ja paikka, jotta voitte puhua keskeytyksettä, ilman häiriötekijöitä... Lue lisää »